Vaterpolisti Srbije (©VSS/Slobodan Sandić)
Vaterpolisti Srbije (©VSS/Slobodan Sandić)

Stevanović odredio spisak igrača za Svetski kup u Podgorici

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.03.23. | 19:01

Trener Novog Beograda Živko Gocić govorio o razlozima nepuštanja Nikole Jakšića u državni tim

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović odredio je spisak igrača za kvalifikacioni turnir Svetskog kupa koji će se od 8. do 14. marta održati u Podgorici.

Stevanović je najviše igrača pozvao iz Novog Beograda, čak šestoricu, Radnički je "dao" trojicu reprezentativaca, Crvena zvezda dvojicu, dok će čast Partizana braniti Marko Dimitrijević. Na pripremama sa Delfinima prethodnih dana bili su još Lazar Dovožanov (Radnički), Nikola Kojić (bez kluba), Petar Jakšić (Partizan) i Pavle Gavrilović (Šabac), ali nisu prošli poslednji Stevanovićev filter.

Izabrane vesti

Selektor se odlučio za sledećih 17 vaterpolista: Branislav Mitrović (Vašaš), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Ferencvaroš), Nebojša Toholj (Šabac), Đorđe Lazić (Breša), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Nemanja Stanojević (Radnički), Strahinja Rašović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Marko Radulović (Novi Beograd), Dušan Mandić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Filip Janković (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Marko Dimitrijević (Partizan).

I mada vaterpolisti Novog Beograda čine trećinu spiska, velika bura podigla se prethodnih dana zbog odluke kluba da ne dopusti Nikoli Jakšiću da se priključi reprezentaciji.

O tome je na današnjoj konferenciji govorio trener Novog Beograda Živko Gocić.

"Odluka da Nikola Jakšić ne učestvuje u narednoj reprezentativnoj akciji je isključivo moja. Ja sam tako odlučio, zajedno sa stručnim štabom i ljudima iz medicinskog tima", izjavio je Gocić.

Govorio je Gocić potom i o razlozima zbog kojeg nije dao dozvolu Jakšiću da se pridruži državnom timu.

"Minulo Svetsko prvenstvo početkom jula prošle godine Nikola je okončao povređen i suštinski je bio van bazena sve do 20. septembra, što je skoro tri meseca, jer nije bio adekvatno lečen. Kada se priključio timu, radio je sa strane, odvojeno od ekipe, jer nije mogao da koristi loptu. Prvu utakmicu odigrao je 12. okotobra protiv Proletera, a potom i sa Radničkim posle koje se požalio na bol u ramenu, a ta povreda ramena je upravo uzrokovana kompenzacijom pokreta tim ramenom zbog problema koje je imao sa laktom. Kada se vratio, požalio se na veliki umor i da je nespreman, što je i bilo normalno. Poštedeli smo smo ga par utakmica, a ponovo se povredio na turniru Jadranske lige u Šapcu i to na prvom meču protiv Partizana. Nakon toga 27 dana je ponovo bio van trenažnog procesa na moju veliku žalost, jer svima nama je na prvom mestu zdravlje naših igrača, a pogotovo naših reprezentativaca. Posle toga počinje sa treninzima i da se vraća u formu od koje je još jako daleko", kazao je Gocić.

Delfini će prvi meč u Podgorici odigrati 8. marta protiv Australije, potom će im rivali biti Grci, Crnogorci, Španci i Gruzini.

RASPORED SVETSKOG KUPA, GRUPA PODGORICA:

8.mart: Australija – Srbija (15.30), Grčka – Španija (17.30), Crna Gora – Gruzija (19.30)

9. mart: Crna Gora – Španija (17.30), Gruzija – Australija (19.30)

10. mart: Španija – Gruzija (17.30), Srbija – Grčka (19.30)

11. mart: Crna Gora – Srbija (17.30), Grčka – Australija (19.30)

12. mart: Crna Gora – Australija (17.30), Španija – Srbija (19.30)

13. mart: Grčka – Gruzija (17.30), Australija – Španija (19.30)

14. mart: Gruzija – Srbija (17.30), Crna Gora – Grčka (19.30)


tagovi

vaterpolo reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara